6 Μαρτίου 2012

αδίκημα




Αθώοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου. Μάλιστα δεν χρειάστηκε να εξεταστούν όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης. Οι μάρτυρες κατηγορίες -αστυνομικοί της ασφάλειας- έπεσαν σε πολλές αντιφάσεις, ενώ τα γεγονότα δεν άφηναν περιθώρια παρερμηνείας.
Συνεχίζεται όμως η ομηρία των υπολοίπων διαδηλωτών που ταυτοποιήθηκαν από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης και ακόμη δεν γνωρίζουν αν θα οδηγηθούν σε δίκη ή η υπόθεση θα καταλήξει στο αρχείο. Δεκάδες οργανώσεις, συλλογικότητες, σωματεία, αλλά και τα μέλη του κινήματος Ήμουν κι εγώ εκεί έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους και δηλώνουν ότι  θα βρεθούν στο πλευρό των κατηγορούμενων στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Δικηγόροι, αλλά και φορείς, αποδίδουν εξαιρετική σημασία στη δίκη, καθώς όπως υποστηρίζουν σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης ανοίγει ο ασκός του Aιόλου και πλέον το δικαίωμα στη διαμαρτυρία τίθεται υπό αμφισβήτηση. Στο πλευρό των κατηγορούμενων αναμένεται να βρεθούν και να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης συνδικαλιστικά στελέχη, προσωπικότητες από το χώρο της αριστεράς και του αθλητισμού, αλλά και δεκάδες πολίτες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.
Η "Αυτόνομη Θύρα 10" καλεί σε συμπαράσταση των κατηγορουμένων κάνοντας λόγο για "τους χιλιάδες που αποφάσισαν να σαμποτάρουν την καλοστημένη φιέστα των αρχόντων".
Το κίνημα "ήμουν κι εγώ εκεί" καλώντας σε σύγκέντρωση το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση:
Όπως στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας, εκφράσαμε στους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της πολιτείας την οργή, την αγανάκτησή μας, για την πολιτική που εξαθλιώνει το λαό, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιεί το δημόσιο πλούτο, αυξάνει τις στρατιές των ανέργων, συρρικνώνει την Υγεία, την Παιδεία και την Πρόνοια και επιβάλλει την πολιτική και οικονομική κηδεμονία στη χώρα μας.
Έτσι και την 1η του Μάρτη, στην πρώτη δίκη για την Παρέλαση του Λαού, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ! Και θα ’μαστε όλοι κατηγορούμενοι! Και οι 6 που δικάζονται εκείνη τη μέρα και οι 11 για τους οποίους η εισαγγελία δεν ανακοινώνει  αν και πότε θα παραπέμψει σε δίκη και οι χιλιάδες διαδηλωτές της Παρέλασης του Λαού είμαστε όλοι κατηγορούμενοι για το “αδίκημα” της ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ!
Όλοι εμείς, οι χιλιάδες διαδηλωτές, δε σταματήσαμε καμιά παρέλαση. Αντίθετα δώσαμε στην επέτειο το πραγματικό της νόημα. Παρέλαση εκείνη τη μέρα έκανε ο λαός! Βροντοφωνάξαμε “ΟΧΙ” στην τρόικα , το μνημόνιο, την αντιλαϊκή πολιτική! Δηλώσαμε την εναντίωσή μας στη φτώχεια και την αδικία που μας επιβάλλουν και βιώνουμε σε κάθε φάση της ζωής μας. Μιλήσαμε για το δικαίωμά μας για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.
Το μαύρο μέτωπο της εξουσίας, με τον σχηματισμό δικογραφίας αρχικά και τη στοχοποίηση 17 από τους χιλιάδες διαδηλωτές της 28ης, με την παραπομπή σε δίκη σήμερα των 6 από τους αρχικά διωκόμενους, αλλά και την  ένταση γενικότερα του αυταρχισμού και της καταστολής και την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων (όπως φαίνεται κι από τις συλλήψεις των Θεοφανείων στη Χαλκίδα και τις διώξεις μαθητών στην παρέλαση των Ιωαννίνων ή την αποβολή 68 μαθητών του Κιλκίς γιατί συμμετείχαν σε διαδήλωση, το χτύπημα εργατικών κινητοποιήσεων σε επιχειρήσεις που κλείνουν, το χτύπημα της διαδήλωσης και τις συλλήψεις στις 6 του Δεκέμβρη ή τις συλλήψεις και τους τόνους δακρυγόνων στις 12  Φλεβάρη) δείχνει  το πραγματικό του πρόσωπο. Αφού στερεί από το λαό το ΨΩΜΙ και κάθε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ποινικοποιεί το βασικό πολιτικό δικαίωμα του λαού, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να διαδηλώνει!
Ό,τι κι αν κάνουν όμως δε μας φοβίζουν! Όπως στην απεργία στις 19-20 Οκτώβρη και τις τεράστιες λαϊκές διαδηλώσεις ενάντια στη δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο στις 12 του Φλεβάρη, όπως στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σ’ όλη την Ελλάδα, όπως στη Χαλκίδα τα Φώτα και στα Γιάννενα πριν λίγες μέρες, θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε. Και δηλώνουμε από τώρα ότι ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠOΜΕΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, θα τη μετατρέψουμε και αυτή σε ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Ανακοίνωση Πρωτοβάθμιων Σωματείων
Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καλεί  τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, όλο το λαό της πόλης ,σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης την Πέμπτη 1 Μαρτίου, 9.00 π.μ., στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
·        Να απαιτήσουμε την αθώωση των 6 που δικάζονται και την οριστική παύση κάθε δίωξης σε βάρος όλων όσων κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στην παρέλαση στις 28 του Οκτώβρη.
·        Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του λαού να αντιδρά στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, να διαδηλώνει, να διεκδικεί.
·        Να καταγγείλουμε την ένταση του αυταρχισμού, της καταστολής και την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων.
·        Να καταγγείλουμε την απαγόρευση των απεργιών, το χτύπημα  των εργατικών κινητοποιήσεων   και την ποινικοποίηση  του αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία ,σε επιχειρήσεις που κλείνουν.
·        Να δηλώσουμε πως ότι κι αν κάνουν, δε μας φοβίζουν και πως θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων, για τις ανάγκες και τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας.

σχετικό:"κυνικοί εκδοροσφαγείς" (zaphot) http://galaxyarchis.wordpress.com/2012/03/01/cynical/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

να είσαι καλά..