3 Φεβρουαρίου 2012

άστεγοι



Απο συνήγορος του πολίτη, διώκτης αστέγων.

Posted on 1 Φεβρουαρίου, 2012 10:20 μμ by
52


Του DrAluca
Λίγο καιρό μετά την μεγαλειώδη επίθεση προς τους συμπολίτες μας που δεν έχουν στέγη, ξηλώνοντας τα παγκάκια (στα οποία κοιμόντουσαν οι άστεγοι της πλατείας), ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης συνεχίζει το ανθρωπιστικό του έργο ως άνθωπος που παλεύει για τα δικαιώματα όλων μας (λέγε με πρώην Συνήγορο Του Πολίτη).
Μετά από καταγγελία του Δήμου, δυνάμεις των ΜΑΤ εισβάλουν στο καφενείο του Πνευματικού Κέντρου Αθηνών στο οποίο μολις είχαν βρει καταφύγιο από το κρύο άστεγοι συμπολίτες μας.
Με περίσευμα ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας, οι δυναμεις των ΜΑΤ (υπενθυμίζω: μετά από αστραπιαία μήνυση του Δήμου Αθηναίων) προσαγάγουν άστεγους και αλληλέγγυους (οι οποίοι είχαν προλάβει να συγκεντρωθούν για συμπαράσταση.)
Οι προσαχθέντες μεταφέρονται στο Α.Τ. Εξαρχείων για τις “τυπικές” διαδικασίες. Δεκαπέντε από τις προσαγωγές μετατρέπονται σε συλλήψεις (11 άστεγοι και 4 αλληλέγγυοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες) με τις κατηγορίες διακεκριμένη φθορά, κλοπή ρεύματος και διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Στο σημείο και η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη, η οποία δηλώνει: “Αυτή τη στιγμή, αυτό που ζήσαμε δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την κοινωνική αναλγησία και της ίδιας της δημοτικής αρχής του Δήμου Αθηναίων. Είναι δυνατόν να υπάρχουν δημόσια και δημοτικά κτίρια κλειστά και να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι σχεδόν πεθαίνουν από το κρύο και να στέλνει την αστυνομία για να βγάλει τους ανθρώπους που κρυώνουν από το κτίριο;”
Σε συμβολική απάντηση στον δήμαρχο, οι anonymous έριξαν το site του Δήμου Αθηναίων.
Σημείωση από DrAluca
Όταν ψάχναμε τον Καμίνη για την διευθέτηση του θέματος των μεταναστών απεργών πείνας, ο κύριος (με “Μ” κεφαλαίο) Γ. Καμίνης ήταν άφαντος….
Τώρα φαίνεται τον ξαναπιάσανε οι κοινωνικές του ευαισθησίες. Η λέξη “ντροπή” δεν χωράει να περιγράψει το αίσχος.
Χαμογελάτε…
[Edit]
Ελύθεροι αφέθησαν τελικά όλοι οι προσαχθέντες λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Τρανή απόδειξη, πως η αλληλεγγύη φέρνει αποτελέσματα. Μην ξεχνάμε όμως οτί το θέμα δεν τελειώνει εδω….
πηγή: παραλληλογράφος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

να είσαι καλά..