24 Απριλίου 2012

Ποιός είναι ο εχθρός σου ρε;



Λίγο πριν τις εκλογές πήρε ο πόνος πολιτικούς και επιχειρηματίες – καναλάρχες για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Ανίερες συμμαχίες για ανίερους σκοπούς. Οι κάτοικοι των προαστίων, που ούτε να φτύσουν δεν καταδέχονται στο Μοναστηράκι και αρκούνται σε κάποιες πολιτισμένες ζώνες του Κολωνακίου, ενδιαφέρθηκαν για την ποιότητα ζωής των πολιτών τις πρωτεύουσας. Ελεημοσύνη; Ειλικρινές ενδιαφέρον;
Ταυτόχρονα, η αναγέννηση του κέντρου συνδυάζεται με υποσχέσεις για στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, για απελάσεις και διωγμούς. Συσχετίζεται η ποιότητα ζωής με χαρακτηρισμούς ανθρώπων σαν παράνομους και παρείσακτους. Δίνεται λόγος σε φωνές που ζητούν οπλοχρησία (Καρατζαφέρης), ναρκοπέδια στον Έβρο (Πλεύρης ο μικρός), σε φωνές που ζητούν να ξεβρωμίσει ο τόπος και οργανώνουν  κυνήγια μεταναστών ατιμώρητοι, μέσα στην πιο αστυνομοκρατούμενη πρωτευουσα της Ευρώπης (ΧΑ)!
Η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για την ακροδεξία. Προκειμένου τα κόμματα του μνημονίου να μειώσουν τις διαρροές προς την Αριστερά και προκειμένου να παραπλανήσουν τον λαό, ως προς το ποιος είναι ο εχθρός, πουσάρουν στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά της ΧΑ, αναπτύσουν ρητορική που εξοικειώνει τον ψηφοφόρο με τα εγκληματικά πεπραγμένα της οργάνωσης, δημιουργούν κλίμα ξενοφοβίας τελικά, που στέλνει τον κόσμο στις ανοιχτές αγκάλες της ακροδεξίας. Γιατί, όμως το κάνουν αυτό; Θα μπορούσαν να αφήσουν τους ψηφοφόρους να διαρρεύσουν προς μια άλλη πλευρά, όμως η ΧΑ είναι λίγο διαφορετικό κόμμα. Είναι μια οργάνωση πραιτωριανών σωματοφυλάκων , που θα παίξει το ρόλο της στην καταπάτηση των δικαιωμάτων της εργατρικής τάξης.
Εργάτης που καταπιέζει άλλο εργατή δεν μπορεί να είναι πραγματικά ελεύθερος, σύμφωνα με τη μαρξιστική ρήση. Η δημιουργία μιας υποκατατηγορίας εργατών, υπανθρώπων μισητών γιατί καταβάζουν τους μισθούς και παίρνουν δουλειές και  κλέβουν και δολοφονούν και βιάζουν είναι πολύ αποτελεσματική συγκυρία, γιατί αμέσως έχουμε ένα άμεσο στόχο – εχθρό. Αμέσως ξεχνάμε τις ατομικές συμβάσεις, τις ληστείες των ταμείων , την ανεργία, τα ληστρικά αφεντικά και το εγκληματικό κράτος.
Η ΧΑ θα πάρει υψηλά ποσοστά, γιατί έτσι πρέπει. Πρώτον, γιατί θα θολώσει τα νερά, σχετικά με τους εχθρούς της εργατικής τάξης και δεύτερον , γιατί είναι πολύ προτιμότερο να έχει υψηλά ποσοστά ένας σχεδόν στρατιωτικός βραχίωνας, εύκαμπτος όμως στα κοινωνικά και εργασιακά ζητήματα, παρά μια Αριστερά, που ίσως κάποτε ξυπνώντας από τη νάρκη της θα κινητοποιήσει τον κόσμο σε αντιδράσεις.
Υ.Γ. Όσο ανώφελο κι αν είναι, πρέπει ωστόσο να αναφερθεί. Η ψήφος στην ακροδεξιά δεν είναι ψήφος κατά του κατεστημένου. Δεν είναι πολιτική πράξη. Είναι απόδειξη αξιακής κρίσης και επικρότησης εγκληματικών πράξεων.
http://panospirin.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

να είσαι καλά..