21 Δεκεμβρίου 2010

Μην φάτε,θα έχουμε...γλαρόσουπα!

Εορτές λοιπόν ξανά.Η χαρά του ανέργου!Εντάξει,πλάκα κάνω!Δεν έχω ακόμα σαλέψει!Ίσα-ίσα που φέτος ήμουν προετοιμασμένος!Είχα κρατήσει πού λέτε δύο δωροεπιταγές των εξήντα ευρό έκαστη να περάσω αυτές τις χρονιάρες μέρες!
Μπόνους απ' την δουλειά.Μαζί τα τρώμε!Κάτι ξέρει αυτός!Για να τις βρω όμως ήταν ένα θέμα.
Βλέπεις η μία ήταν από πέρσι τέτοιον καιρό και η άλλη απ' τον Ιούνη!Έφαγα τον τόπο.βρήκα την μία,αλλά η άλλη άφαντη!Μου έγινε έμμονη ιδέα.Έκανα το σπίτι πουτάνα.Τίποτα.Ως που μια μέρα έκανε (επιτέλους)κρύο,βάζω το παλτό και ω του θαύματος νάτη στην μέσα τσεπούλα!

Την Παρασκευή λοιπόν γραμμή για το σούπερ μάρκετ.Τρόφιμα για την βδομάδα των Χριστουγέννων!Αυστηρά.Μην κάνεις καμιά μαλακία όπως πέρσι,σκεφτόμουν στο δρόμο..
Μπήκα με φόρα.Δέν ήξερα τον χώρο.Είπα να ρίξω μια ματιά.Δέν πήρα καρότσι.Μόνο ένα καλάθι.Τρόφιμα είπαμε.Πέρασα πρώτα απ' τα απορρυπαντικά,μετά απ' τα ηλεκτρικά,γλάστρες,εργαλεία..η λίστα με της ελλείψεις του σπιτιού μεγάλωνε με μαθηματική ακρίβεια.Συγκρατήθηκα.Πήρα και μισό κιλό..κιμά και ένα στήθος γαλοπούλα(το έβαλα στην κατάψυξη ο αθεόφοβος!) α και μισό κιλό συκώτι,πλήρωσα 80 ευρό,έφαγα το σαββατοκύριακο και όσο για τα Χριστούγεννα...έχει ο θεός.
..Η πλάκα είναι ότι την Δευτέρα θα πάω να ψωνίσω τρόφιμα για την πρωτοχρονιά, με την δεύτερη καβάντζα!Ετοιμάζω λίστα.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

να είσαι καλά..